miercuri, 2 septembrie 2009

Daniel Santa - noul președinte intermiar al asociației


Noul preşedinte al PD-L Sfântu Gheorghe, Dan Manolăchescu, a renunţat la funcţia de conducere în cadrul Asociaţiei, ca urmare a intrării în politică. Pana la organizarea de alegeri si determinarea unei noi structuri de conducere functia a fost preluată de Daniel Santa - unul din membrii fondatori ai Asociatiei.

Manolăchescu a ales să-i predea ştafeta lui Dani Şanta şi să rămână un simplu membru al Asociaţiei. Dan Manolăchescu a mai precizat că acest gest se pliază pe principiile pe care Asociaţia şi le-a fondat încă de la înfiinţare.

„Sunt convins că Asociaţia îşi va continua acţiunile pe noul calapod pe care l-am gândit, considerăm că perioada hei-rupismului în Asociaţie a trecut. Cantitatea de evenimente, acţiuni, implicări – bună în patru ani, trebuie suplinită şi cu calitate (…)”, a explicat Manolăchescu.

Acesta a amintit printre proiectele din acest an în care s-a implicat direct ca preşedinte al Asociaţiei şi pe care le-a finalizat, pe cel alături de Centrul de Transfuzie Sangvină – muncă de teren a membrilor Asociaţiei, prin care s-a acţionat pentru convingerea cât mai multor oameni pentru a dona sânge, implicarea de Zilele Sfântului Gheorghe prin Cortul Tineretului pentru Comunitate, proiectele de curăţare a diverselor obiective din judeţ.

Printre proiectele mai mari, Manolăchescu a amintit de Seminarul pentru purtătorii de cuvânt din instituţiile publice, Monitorizarea Prefecturii în privinţa transparenţei decizionale (în parteneriat cu APADOR-CH – proiect aflat încă în derulare) şi proiectul de refacere a traseului turistic spre Cetatea dacică de la Covasna, un proiect finalizat care a deschis drumul proiectelor de refacere a obiectivelor turistice din judeţ. „În ce priveşte neîmplinirile, cea mai mare o consider a fi tabăra multiculturală pe care am vrut să o fac cu orice preţ şi la care am vrut să invit 6-7 ţări, oameni tineri, care trăiesc în zone ca şi a noastră, în care o minoritate se întâlneşte cu o majoritate. Nu era vorba de zone de autonomie, ci de confluenţă a unei comunităţi minoritare cu una majoritară. Nu am putut, pentru că, desigur, a venit criza; aveam un sprijin al autorităţilor locale – brusc s-a sistat, proiecte la Uniunea Europeană, plus că ne bazam şi pe un sprijin al sponsorilor, care deşi nu s-a sistat, s-a redus. Decât să facem o tabără multiculturală „chinuită“, am decis să o „reportăm“ pentru vremuri mai bune“, a arătat Dan Manolăchescu.

Noul preşedinte al Asociaţiei Pentru Comunitate, Dani Şanta, consideră că noua generaţie de lideri pe care Asociaţia şi-a propus să o creeze în urmă cu patru ani a fost creată, reprezentând un obiectiv atins.

„Sunt, practic, trei partide politice care şi-au ales membri dintre foşti lideri ai Asociaţiei. Pentru că am insistat ca foştii lideri ai Asociaţiei care au intrat în politică să rămână totuşi simpli membri ai acesteia, în perioadele următoare vom incerca sa organizam, printre altele, dezbateri la care să participe toţi aceşti membri şi alţi reprezentanţi ai zonei politice sau administrative, pe teme şi probleme ridicate de societatea civilă, de oameni, de presă”, a declarat Dani Şanta.