O ultima actiune care s-a facut in "Scoala de campanie" este o tabara la Costinesti (clik aici pt poze)

Mădălin Guruianu, candidat independent la Consiliul Local al Primăriei Sfântu Gheorghe, şi-a început ieri campania electorală prin lansarea unui proiect inedit: o „Şcoală de campanie electorală”, cu manifestări care se vor desfăşura pe toată durata campaniei pentru alegerile din 1 iunie. Coordonatorul activităţilor acestei şcoli, Dan Manolăchescu, a declarat că percepţia celor tineri asupra politicii este mediată de părerea maturilor, a părinţilor şi că tinerii rareori au ocazia să se implice direct în mecanismul politic, mai cu seamă într-o perioadă atât de „confiscată” politic, cum este o campanie electorală. Drept urmare, Asociaţia „Pentru Comunitate” a hotărât să deschidă „cutia Pandorei” şi să îi invite pe tineri să participe activ la elaborarea unei strategii de campanie, a sloganurilor, a discursului de promovare a unui politician şi aşa mai departe.
Presiune la două capete
Mădălin Guruianu a declarat că avantajul pe care îl va avea campania lui adoptând această formă va fi dublu: pe de o parte, mesajul politic va fi mediat în sens invers, de la copii către părinţi – iar părinţii sunt deosebit de sensibili la viitorul copiilor lor -, pe de altă parte, investiţia este una de perspectivă, pentru că tinerii care nu pot vota acum – au sub 18 ani – vor putea vota peste patru ani. În orice caz, „Şcoala de campanie” îşi deschide porţile în colaborare cu instituţii de marcă: Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj şi Institutul Diplomatic Român. Vor fi prezenţi invitaţi de renume în domeniu, iar tinerii – şi numai - vor putea să înţeleagă concret relaţia dintre mass-media şi politică, într-o perioadă cum este cea a campaniei electorale.
O primă acţiune punctuală va avea loc sâmbătă, zi în care, cu începere de la 10, politicienii vor fi invitaţi la o acţiune de curăţenie în cartierul Ciucului.
Fidelă principiilor de a racorda zona la valorile mondiale ale umanităţii, Asociaţia pentru Comunitate susţine acţiunea Ora Pământului / Earth Hour şi invită întreaga comunitate să stingă luminile timp de o oră, de la 8 la 9 seara, împreună cu alte milioane de oameni de pe pământ.
Ora Pământului / Earth Hour va fi marcată în ziua de sâmbătă 29 martie la 8 P.M. în mai multe oraşe din lume (deja 11 dintre cele mai importante din lume: Sidney, Toronto, Chicago, Copenhaga, Melbourne, Tel Aviv vor stinge luminile), ca să atragă atenţia asupra problemei încălzirii globale.
Proiectul a fost lansat în 2007 de către World Wide Fund for Nature şi autorităţile locale din Sydney şi pe 29 martie 2007 la ora 8 PM, 2 milioane de locuitori din Sydney au stins lumile din casele lor pentru o oră. De asemenea 2.100 de companii au participat, stingând luminile în sediile lor şi încurajându-şi angajaţii să ia parte la aceasta initiaţivă. Reducând cantitatea de energie consumată, se reduce automat şi cantitatea de energie produsă în centralele electrice pe cărbuni – care emit gaze cu efect de seră.
Prin intermediul site-ului http://www.earthhour.org/, oricine se poate înregistra pentru a lua parte la campanie, pentru că, de fapt, acesta e obiectivul cu bătaie lungă al "Orei Pământului": să atragă atenţia asupra lucrurilor simple pe care le putem face zilnic pentru a reduce consumul de energie ce contribuie la schimbările climatice.
Din cei 150.000 de participanti individuali care s-au inscris deja on-line la Earth Hour, peste 1000 sunt români, mai ales că nu există încă nici un oraş din Europa de Est care să participe în campania oficială.
Mesajul Ora Pământului / Earth Hour şi al Asociaţiei Pentru Comunitate este simplu: ceea ce trebuie să învăţăm este că fiecare gest contează şi acesta nu ne sărăceşte neapărat viaţa. Dacă stingem lumina când ieşim dintr-o cameră (chiar dacă planuim să ne întoarcem acolo în cinci minute), dacă scoatem din priză televizorul, radioul şi computerul atunci când nu le folosim (în loc să le lăsăm în "stand-by"), dacă folosim becuri mai eficiente energetic – toate aceste lucruri contează şi aduc o mică, dar semnificativă contribuţie la reducerea încălzirii globale.
Ca o pată de culoare locală, Asociaţia pentru Comunitate este hotărâtă să organizeze câteva petreceri “pe întuneric” în diverse locuri publice din centrul oraşului Sfântu Gheorghe.
Concurs de creaţii publicitare, vizionare filme şi team building, la care au participat 25 de elevi din cei care vor forma ulterior ”nucleul de bază” al tineretului Asociaţiei Pentru Comunitate .
3.Tabara de jurnalism Sancrai iunie 2006
Tabără de vară cu 24 de elevi interesaţi în a afla ”tainele” jurnalismului radio, de ziar sau on-line.
4.Tabara de marketing Sancrai iulie 2006
Tabără de vară cu 26 de elevi interesaţi în a afla ”tainele” vânzărilor şi publicităţii
5.Tabara de imagine si comunicare Sancrai august 2006
Tabără de vară cu 30 de elevi interesaţi în a afla ”tainele” creării imaginii personale şi dezvoltării personalităţii.
6.Tabara multiculturala I Sancrai iulie 2007
Tabără de vară cu 30 de elevi din judeţ, jumătate români şi jumătate maghiari, din satele din judeţ + excursie la monumente apartinând ambelor etnii din Covasna.
8.Tabara multiculturala II Comandau septembrie 2007
Tabără de vară cu alţi 30 de elevi din judeţ, români, maghiari, dar şi romi din satele din judeţ + excursie la monumente apartinând ambelor etnii din Covasna