miercuri, 15 decembrie 2010

Colindele romanesti si maghiare pe aceeasi scena....


Povestea din Ajun este prezentă în aceste zile în şcoli, în autobuze şi fabrici. Luni şi marţi, 4 spectacole au fost puse în scenă în faţa elevilor şi profesorilor de la Liceele Berde Aron, Plugor Sandor, Szekely Miko şi Mikes Kelemen. Colinde cântate în limbile română şi maghiară, lumini, sunet şi multă trudă sunt ingredientele care au făcut ca publicul numeros (aproximativ 800 de elevi şi profesori) să aplaude minute în şir artiştii care au adus colindul în comunitatea covăsneană.

Luni a început în autobuzele oraşului programul de colinde, în cadrul căruia câte 5 coruri în fiecare zi fac atmosfera de Crăciun să existe în mijloacele de transport în comun. Pe parcursul întregii săptămâni, în intervalul orar 17-19, grupuri de cantişti şi instrumentişti pot fi întâlnite în autobuzele Multi-Trans.

Miercuri, Povestea din Ajun ajunge la Şcoala Generală Varodi Jozsef şi la Covalact, în timp ce joi, două spectacole vor fi susţinute la Colegiul Naţional Mihai Viteazul. Începând de vineri, de la ora 16, „Povestea din Ajun” se mută în centrul oraşului, unde un Moş Crăciun şi multe personaje de poveste îi vor aştepta pe covăsneni pentru a simţi împreună apropierea sărbătorii naşterii Domnului.

„Ne bucurăm că ne oferiţi un cadou aşa de minunat de Crăciun. Vă dorim sărbători fericite şi să continuăm împreună astfel de idei frumoase”, a declarat Szanto Anna, dirijoarea corului Liceului Szekely Miko.

„Aveţi o iniţiativă minunată. Visez de ani de zile la o astfel de activitate în domeniul colaborării, al acceptării celuilalt, în numele multiculturalităţii. În sfârşit, voi aţi pornit la un drum foarte sănătos pentru generaţia voastră gândindu-vă la viitorul vostru”, a declarat Directoarea Liceului Mikes Kelemen, Kerekes Dora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu