sâmbătă, 10 mai 2008

Manifestul pentru normalitate

Manifestul tinerilor covasneni care au luat atitudine impotriva situatie tensionate de catre politicienii din zona

"Suntem un grup de tineri intelectuli romani, cu sau fara simpatii si apartenente politice, care iubim aceasta zona si dorim sa ne cladim un viitor aici. Dezamagiti de actiunile fostilor si actualilor lideri politici si reprezentanti ai comunitatii covasnene, am hotarat, pentru a depasi impasul creat si retinut artificial, sa privim lucrurile dintr-un alt unghi si sa redescoperim normalitatea.Am costientizat ca in judetul Covasna natura problemelor nu este una interetnica, nici de conflict al generatiilor, ci una a mentalitatilor. Incompetentele se ascund usor in spatele etniei, iar exarcerbarea natinalismului este cea mai facila acoperire a esecurilor politice. Lipsa comunicarii, pana si a dorintei de comunicare intre liderii politici ai judetului a dus la blocarea oricarui proiect de anvergura si cantonare in marunte disensiuni cu pretext identitar"

Prin urmare dorim:
  • Sa renuntam la segregarea etnica si sa punem accentul pe competenta si profesionalism
  • Sa privim critic si obiectiv in ograda proprie, sa ridicam o noua generatie de lideri cu mentalitate de tip european, incercand sa provocam o reactie similara in randul comunitatii maghiare.
  • Sa impunem o atitudine pozitiva in relatiile interetnice, gasind lucrurile care ne apropie si nu cele care ne despart.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu