duminică, 11 mai 2008

Ora Pamantului

Fidelă principiilor de a racorda zona la valorile mondiale ale umanităţii, Asociaţia pentru Comunitate susţine acţiunea Ora Pământului / Earth Hour şi invită întreaga comunitate să stingă luminile timp de o oră, de la 8 la 9 seara, împreună cu alte milioane de oameni de pe pământ.

Ora Pământului / Earth Hour va fi marcată în ziua de sâmbătă 29 martie la 8 P.M. în mai multe oraşe din lume (deja 11 dintre cele mai importante din lume: Sidney, Toronto, Chicago, Copenhaga, Melbourne, Tel Aviv vor stinge luminile), ca să atragă atenţia asupra problemei încălzirii globale.

Proiectul a fost lansat în 2007 de către World Wide Fund for Nature şi autorităţile locale din Sydney şi pe 29 martie 2007 la ora 8 PM, 2 milioane de locuitori din Sydney au stins lumile din casele lor pentru o oră. De asemenea 2.100 de companii au participat, stingând luminile în sediile lor şi încurajându-şi angajaţii să ia parte la aceasta initiaţivă. Reducând cantitatea de energie consumată, se reduce automat şi cantitatea de energie produsă în centralele electrice pe cărbuni – care emit gaze cu efect de seră.

Prin intermediul site-ului http://www.earthhour.org/, oricine se poate înregistra pentru a lua parte la campanie, pentru că, de fapt, acesta e obiectivul cu bătaie lungă al "Orei Pământului": să atragă atenţia asupra lucrurilor simple pe care le putem face zilnic pentru a reduce consumul de energie ce contribuie la schimbările climatice.

Din cei 150.000 de participanti individuali care s-au inscris deja on-line la Earth Hour, peste 1000 sunt români, mai ales că nu există încă nici un oraş din Europa de Est care să participe în campania oficială.

Mesajul Ora Pământului / Earth Hour şi al Asociaţiei Pentru Comunitate este simplu: ceea ce trebuie să învăţăm este că fiecare gest contează şi acesta nu ne sărăceşte neapărat viaţa. Dacă stingem lumina când ieşim dintr-o cameră (chiar dacă planuim să ne întoarcem acolo în cinci minute), dacă scoatem din priză televizorul, radioul şi computerul atunci când nu le folosim (în loc să le lăsăm în "stand-by"), dacă folosim becuri mai eficiente energetic – toate aceste lucruri contează şi aduc o mică, dar semnificativă contribuţie la reducerea încălzirii globale.

Ca o pată de culoare locală, Asociaţia pentru Comunitate este hotărâtă să organizeze câteva petreceri “pe întuneric” în diverse locuri publice din centrul oraşului Sfântu Gheorghe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu