duminică, 11 mai 2008

Vor lucra in echipa Pentru Comunitate

Reîntorşi de la cursurile Universităţii ANSIT, Alina State şi Daniel Vâlcu i-au uimit pe colegii lor din Consiliul Elevilor de la CNMV şi din Asociaţia Pentru Comunitate, atunci când au început să povestească ce au învăţat şi cum au trăit întreaga experienţă.

NOU! Universitatea de primăvară
Instituţie de prestigiu în ceea ce priveşte organizarea Universităţilor de vară şi iarnă pentru tinerii studenţi şi elevi, ANSIT a pregătit o astfel de sesiune de traininguri şi pentru primăvara 2008. Distribuită pe 2 zone (Bistriţa Năsăud şi Iaşi), Universitatea ANSIT a lansat câte 4 module pentru fiecare din ele, aducând la ore de curs mult mai atractive decât cele de la şcoală, mai bine de 400 de tineri dion toată ţara. Cel la care au participat tinerii covăsneni Alina State şi Daniel Vâlcu se numeşte „Lucrul în echipă” şi a fost organizat de ANSIT - Bistriţa Năsăud în perioada 20-25 februarie la Telciu.

Program serios
Ajunşi cu toţii la pensiunea unde a fost organizat evenimentul, prima seară a fost desigur una festivă. Toată lumea a luat la cunoştinţă ce are voie să facă şi ce nu, au primit mape tricouri şi au dat ochii pentru prima dată cu persoanele alături de care urmau să lucreze timp de o săptămână. În fiecare zi cursurile începeau la ora 9:30 şi se terminau la 20:00. Nu vă speriaţi, cu o mică pauză între 14:00 şi 17:00 de care apropape toţi se mulţumeau să o utilizeze pentru somnul de recuperare. Pe parcursul trainingurilor pe care le-a susţinut Lia Bolte, tinerii au învăţat care sunt relaţiile interpersonale într-un grup, ce rol are fiecare, cum se plică un management de succes, care sunt barierele comunicării şi cum pot fi acestea înlăturate, au învăţat strategii de aplanare a conflictelor, cum să gestioneze situaţiile problemă şi multe alte lucruri care ţin de lucrul în echipă.

Final cu lacrimi de crocodil
După atâtea zile şi mai ales nopţi petrecute împreună, după multe ore de lecţii „cum să formăm o echipă”, participanţii la Univeritatea ANSIT au reuşit! Au reuşit să formeze o echipă bine închegată, cu relaţii de prietenie foarte strânse şi în cele din urmă totul s-a concretizat câteva piese de teatru ai căror protagonoşti principali au fost chiar ei, tinerii participanţi. Nu le-a fost prea greu să joace rolul de participant la trainingurile de peste săptămână, aşa că totul s-a lăsat la plecare cu plânsete şi promisiuni de revedere. „A fost cea mai tare experienţă din viaţa mea! La sfârşit am plâns toţi şi sper că ne vom revedea.”, ne povesteşte Daniel Vâlcu, consilier în Biroul Executiv al Consiliului Elevilor CNMV şi voluntar al Asociţiei Pentru Comunitate. „ Am învăţat să mă las în voia echipei, să am încredere în partenerii mei. A fost super! Începând cu mâncarea şi cazarea şi până la organizare şi trainer”, completează Alina State, consilier în Biroul Executiv al Consiliului Elevilor CNMV şi voluntar al Asociţiei Pentru Comunitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu