duminică, 11 mai 2008

Scoala de campanie


Tinerii Asociaţiei “Pentru Comunitate” co-interesaţi în alegeri
Campania independentului Mădălin Guruianu va fi o adevărată şcoală

Mădălin Guruianu, candidat independent la Consiliul Local al Primăriei Sfântu Gheorghe, şi-a început ieri campania electorală prin lansarea unui proiect inedit: o „Şcoală de campanie electorală”, cu manifestări care se vor desfăşura pe toată durata campaniei pentru alegerile din 1 iunie. Coordonatorul activităţilor acestei şcoli, Dan Manolăchescu, a declarat că percepţia celor tineri asupra politicii este mediată de părerea maturilor, a părinţilor şi că tinerii rareori au ocazia să se implice direct în mecanismul politic, mai cu seamă într-o perioadă atât de „confiscată” politic, cum este o campanie electorală. Drept urmare, Asociaţia „Pentru Comunitate” a hotărât să deschidă „cutia Pandorei” şi să îi invite pe tineri să participe activ la elaborarea unei strategii de campanie, a sloganurilor, a discursului de promovare a unui politician şi aşa mai departe.

Presiune la două capete

Mădălin Guruianu a declarat că avantajul pe care îl va avea campania lui adoptând această formă va fi dublu: pe de o parte, mesajul politic va fi mediat în sens invers, de la copii către părinţi – iar părinţii sunt deosebit de sensibili la viitorul copiilor lor -, pe de altă parte, investiţia este una de perspectivă, pentru că tinerii care nu pot vota acum – au sub 18 ani – vor putea vota peste patru ani. În orice caz, „Şcoala de campanie” îşi deschide porţile în colaborare cu instituţii de marcă: Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj şi Institutul Diplomatic Român. Vor fi prezenţi invitaţi de renume în domeniu, iar tinerii – şi numai - vor putea să înţeleagă concret relaţia dintre mass-media şi politică, într-o perioadă cum este cea a campaniei electorale.
O primă acţiune punctuală va avea loc sâmbătă, zi în care, cu începere de la 10, politicienii vor fi invitaţi la o acţiune de curăţenie în cartierul Ciucului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu